dimarts, 10 de desembre del 2013

Noves percepcions


Els alumnes dels grups de preparació de proves lliures d'Accés a cicles formatius de grau mitjà i de Graduat en educació secundària van participar al mes de novembre en una activitat organitzada per l'Institut d'estudis catalans al Museu Romàntic de la vila.
L'activitat, titulada "Noves percepcions del patrimoni artístic" proposava l'observació de tres peces del museu des d'un punt de vista diferent de l'habitual, utilitzant el mòbil per captar sensacions i acompanyant les imatges captades per lemes o comentaris explicant aquestes sensacions. Dues de les obres, l'escultura "Nena amb faldilla" i l'instrument "Arpa francesa", les proposava l'organització, mentre que per triar la tercera peça, els participants van haver de tombar i observar tota la planta noble del museu, repartits en grups i equips de treball.
La sessió va acabar amb una petita visita guiada on les explicacions van complementar tota la observació que ja s'havia fet i que va acabar amb la baixada al celler, una part del museu que no s'acostuma a visitar.
Agraïm a Romà Escalas, director del projecte, i al Consorci del Patrimoni l'oportunitat de viure el museu que va representar l'activitat.