dimecres, 23 de maig del 2012

Visita a l’exposició “L’art modern. Obres mestres del Cau Ferrat”


El divendres 11 de maig, una vintena d’alumnes del Centre van anar a visitar l’exposició que porta aquest títol i que romandrà oberta a l’Edifici Miramar fins al 25 de novembre. En aquesta exposició es presenten una selecció de les obres i col·lecions que Santiago Rusiñol donà en testament a la vila de Sitges junt amb el Cau Ferrat, l’edifici que les acollí i fou residència temporal de l’artista, i que actualment està tancat per dur-hi a terme obres de rehabilitació i conservació.

Els alumnes van gaudir d’una visita guiada de quaranta-cinc minuts en la que es van explicar i interpretar algunes de les obres exposades. Cal destacar el privilegi de poder admirar les obres en el marc de l'exposició, on prenen un protagonisme individual que no tenen en el seu lloc habitual al Cau Ferrat, ja que allà aquest relleu es cedeix al conjunt i a les col·leccions que caracteritzen la casa-museu.

Tant l’exposició com la visita van agradar molt a tots els assistents. Felicitem els organitzadors de la mostra i animem a tothom a visitar-la. No us en penedireu!


dijous, 17 de maig del 2012

El CFA Sitges, present a Zona-E, la fira d'Ensenyament del Garraf


Tal com ja havíem anunciat, de dijous 10 a dissabte 12 de maig es va celebrar a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú la segona edició de  la fira comarcal d'ensenyaments postobligatoris Zona-E. Hi van ser presents  una trentena d'estands amb representació de centres educatius i formatius de Vilanova i la GeltrúSitges Sant Pere de Ribes amb l'objectiu d'informar els estudiants i la ciutadania en general sobre l'oferta d'ensenyaments postobligatoris per a joves i adults de la comarca.

El CFA Sitges va compartir l'estand amb el Centre d'iniciatives econòmiques Nivell 10. La Fira tenia entre els seus objectius, donar a conèixer als nois i noies que estan cursant Educació Secundària Obligatòria (ESO), tot el ventall de possibilitats que tenen al seu abast a la comarca per continuar la formació. Les opcions inclouen estudis de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, programes de qualificació professional inicial, formació ocupacional, estudis universitaris, estudis d'idiomes i formació contínua.

A més dels estudiants d'ESO, la fira també s'adreçava a d'altres col·lectius, ja que la informació i assessorament que s'oferia també anava dirigida a tothom qui vulgui millorar, ampliar o reciclar el seu nivell formatiu.

Visita a la pedrera La Falconera


El 10 de maig els participants del cicle de conferències “Sitges, un món per conèixer” van anar a visitar la Pedrera La Falconera, de Promsa, al Garraf.

En arribar, van ser rebuts per Carles Ventura, Cap de zona d'àrids de Catalunya, i per diversos representants de l’empresa: Mariló Trinidad, Tècnic de Medi Ambient; Juan Sánchez, Encarregat General i Carles Bogunyà, Director Facultatiu. També assistí a la visita Lluís Marcé, Regidor de Garraf i Les Botigues per l'Ajuntament de Sitges.

Durant la visita, es va recórrer la pedrera i es van explicar els diferents aspectes relacionats amb l’extracció dels àrids i la posterior restauració que es fa un cop explotat un indret. Els representants de Promsa van explicar, a més, el compromís ambiental de l’empresa per poder conviure amb certa harmonia amb el Parc Natural.

La sessió es va completar amb una projecció i, finalment, un petit refrigeri va cloure la visita. 


Campanades de boda

Una quarantena de persones, entre alumnes del Centre, professors i acompanyants, es van desplaçar a Barcelona, al Teatre Tívoli, per assistir a la representació del darrer muntatge de La Cubana, Campanades de boda.

El grup va arribar en autocar al teatre amb temps de sobra, que tothom va poder aprofitar per fer un mos abans de l’espectacle. Acabada la representació, que val a dir que va satisfer sobradament totes les expectatives, l’autocar ens va recollir de nou a les portes del teatre per dur-nos fins a Sitges.

Des d’aquí, volem felicitar La Cubana pel seu treball i pels èxits que està obtenint, així com animar-vos a participar en la propera sortida del Centre, que ja estem preparant.





L'Oficina de català es trasllada al Centre

Aquesta setmana s'ha fet efectiu el trasllat de l'Oficina de català de Sitges. A partir d'ara, aquest servei comparteix instal·lacions amb l'oficina del Centre de formació d'adults, al carrer de Sant Honorat. El trasllat ha propiciat algunes modificacions en l'espai físic de les dependències.