divendres, 7 de setembre del 2012

Més informació sobre el Centre, les inscripcions i les noves propostes

En un moment en què la tecnologia i els avenços se succeeixen a un ritme gairebé frenètic, és necessari anar adquirint nous coneixements per no quedar enrere. Abans, qualsevol persona podia aprendre un ofici de jove i no necessitava més que anar incorporant experiència i algunes novetats per poder exercir la seva tasca fins a la jubilació. Avui dia, aquesta perspectiva ha canviat i obliga, a qui vulgui tenir un coneixement actualitzat, a continuar la formació al llarg de la vida. Per aquest motiu, cada vegada és més important tenir una formació bàsica per anar afegint després nous coneixements que ens permetin seguir el ritme sense quedar exclosos de l’actualitat, tant des de la pròpia feina com des d’aspectes més globals. És des d’aquesta premissa, que el CFA Sitges obre un nou curs, a més de continuar la col·laboració amb l’Institut Obert de Catalunya: per obrir portes a les persones que volen tornar a estudiar o acabar l’ESO.

Per inscriure’s a l’Institut Obert de Catalunya (IOC) per cursar els diferents mòduls trimestrals que permetran obtenir el títol d’ESO des de casa o qualsevol altre lloc a través d’un ordinador, cal trucar al centre i demanar una entrevista al CFA Sitges. Si es tracta d’un menor, caldrà que vagi acompanyat per un representant legal. A l’entrevista, s’explica exactament tot el procediment i els primers passos a seguir a l’IOC. També s’aconsella el millor itinerari per fer les assignatures (repartides en mòduls), segons les hores que es puguin dedicar a l’estudi i les preferències o dificultats de cada persona. En els dos anys que porta el CFA Sitges col·laborant amb l’IOC, s’ha fet el seguiment i tutoria de prop de dues-centes persones i les xifres són molt optimistes: més de la meitat ja ho han aconseguit. Per completar tot l’ensenyament secundari, es calcula que es necessiten uns dos anys, que poden veure’s més o menys reduïts si l’alumne arriba al Centre amb alguns cursos o matèries d’ESO aprovats.

També s'inicia per primera vegada al Centre la inscripció al Curs de preparació de les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà. Durant sis mesos, d’octubre a abril i fins a un total de 330 hores, s’impartiran les sessions en horari de matí. Després, els alumnes es presentaran a les proves lliures que convoca la Generalitat, en un institut autoritzat. Tots els alumnes que hagin superat el curs amb més d’un 5 de nota global obtindran una puntuació complementària que se sumarà a la puntuació de la prova (sempre que la qualificació sigui superior a 4). Això facilitarà l’accés al cicle desitjat, si hi ha nota de tall per entrar-hi. En aquest cas, la inscripció s’ha de fer a l’OAC, al carrer Nou, 12, i també és recomanable trucar primer al Centre per informar-se sobre funcionament del curs i dels horaris. 

Les professores del CFA Sitges asseguren que “les persones que aconsegueixen assolir els seus objectius, és a dir, acabar l’ESO o accedir als cicles formatius, parlen molt favorablement d’aquests dos sistemes i que, en tots dos casos, les xifres indiquen uns percentatges d’èxit molt elevats.”  

Finalment, també s’han obert les inscripcions als altres cursos i propostes del CFA Sitges: Alfabetització, Certificat d’estudis primaris, Ampliació de coneixements bàsics, Castellà per a estrangers, Català, Anglès, Tallers de memòria i de Tecnologies de la informació i la comunicació (alfabetització digital i altres), i el cicle de conferències gratuïtes sobre diversos aspectes de la vila “Sitges, un món per conèixer”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada